jueves, 27 de diciembre de 2007

AVE ES FUTURO

L'única pregunta que cal fer-nos és: futur per a qui? A qui beneficia que facen l'AVE? Crec que és bastant evident que no beneficia a tothom: amb 100 euros el trajecte, no se'l poden permetre tots. El que està clar és que no servirà de res a tota la gent de pobles petits a la que li han destroçat el terme i que el tren no pararà allà (ni tan sols l'euromed para a la majoria de pobles, només a capitals de provincia).

Algunes dades bastant representatives són els 8 túnels que han fet falta, els 35 viaductes construïts i els 4200 milions d'euros invertits en tot el projecte. Realment és això el que li cal a la gent de l'estat espanyol? Mentrestant, la sanitat està en una greu crisi, rodalies de Barcelona (que fan servir moltíssima més gent que l'AVE) està col·lapsada, i les xarxes de distribució elèctrica (a banda de la mala distribució dels centres de producció) estan obsoletes. Tanmateix, sembla que som tan estúpids que no busquem res més que les obres faraòniques, és el que ens agrada. L'AVE, els projectes uranistics valencians, el trasvasasment de l'Ebre... Totes aquestes panacees que tants diners costen (i que van a parar a parts gairebé iguals a les butxaques dels empresaris i dels politics) no contribueixen en practicament res a la millora de la nostra situació.

No ens enganyem, ho fan tant el PP com el PSOE, vivim en la societat de l'espectacle. El seu únic objectiu (el dels politics) és mantindre's quatre anys més en el poder, i l'únic objectiu dels empresaris és que aquests quatre anys facin tots els grans projectes possibles, perquè així és com guanyen més diners.

Alguns articles relacionats:

Preu dels bitllets

Inauguració tram Málaga

"el AVE «colocará a Málaga entre las grandes capitales del sur de Europa, convirtiéndola en un territorio mucho más atractivo para las inversiones»". Ja veiem què és el que els interessa, les inversions, capital estranger per promoure més ecara la nostra societat capitalista, de la gent que ho està passant malament no se'n recorden.

Primers problemes

Bé, ja sabem com es fan les coses en aquest país: ràpid i malament. L'únic que els interessa és tenir paraules per omplir-se la boca prou de temps perquè la gent no vegi que no tenen que dir res interessant, que seguiran patint cada vegada més els contractes temporals, la dificultat d'accedir a l'habitatge, i tot veient com els de sempre acda cop son més rics.

1 comentario:

musicalex90 dijo...

EYS ORIOL!!!
BON NADAL!!
Mira que no sabia que en tenies un daquestos blogs mira que no avisar!! xD Weno... que si, que el ave es el futur.. pero d'acia fins que arribe a castelló potser no ho vegem... jaja
Un salut fort! Seguix revelant-te!