lunes, 3 de marzo de 2008

El circ ambulant

El mundo

Aquesta no és una notícia d'ara, és de les passades eleccions generals, però sevirà de totes maneres ja que, vulguem o no, canvien o no els discursos (i canvien, i tant), a la fi els politics fan sempre el mateix, com deia Dr. Calypso en la cançó "Se'ns pixen a sobre". Després d'això (la campanya) ves-los a buscar.

El circ ambulant abandona les sales del poder des d'on escolten els "consells" que han de seguir per governar l'estat i s'acosten a la resta del món, del qual no tenen notícies reals des de fa temps. Aquestes persones, que están tan interessades en solucionar-nos els problemes, el problema és que no en tenen de problemes del tipus de la gent normal. Rajoy no té una hipoteca, ni Zapatero. Zapatero fa quatre anys que no abandona prou la Moncloa per arribar a topar-se amb un immigrant. Com pot ajudar-los, com sap si els fa bé la seua politica si mai hi ha conviscut? Els seus assesors ho saben millor (ja que dubte que totes les politiques siguen fruit seu) el que aniria bé? Ho dubte molt. Al cap i a la fi, els assesors, encara que potser viuen més en el món real, són persones dedicades als números, no a les persones. Les estadistiques els guien, saben quina proporció de la gent està per sota el límit de la pobresa, creuen saber formes per aconseguir salvar-les, però la veritat és que si no es coneix a cada una de les persones pobres no se les pot ajudar. Això només ho pot solucionar la solidaritat, entre persones, no a través de la burocràcia i dels diners, sempre dels diners, la solució que troben sempre a tot.

Diners se'n gasten molts en el circ ambulant. 30 milions entre 4 partits en només 15 dies (això les passades eleccions, crec que en aquestes últimes s'hi invertien més de 60 milions). 30 milions d'euros... Per a què? per aconseguir el poder, per estar quatre anys més lluny de la gent, per creure que están solucionant alguna cosa quan l'están cagant, i a més enganyant la resta de la població per fer-los creure que ho fan bé.

Amb 30 milions d'euros es poden fer moltes coses. Tanmateix, que ha fet el PSOE (entre altres coses, com banderetes i focos per als seus mitings, això aquest any)? Ha fet el kit del no votante (en Castellà, això si). Aquest kit consisteix en un cartró on pots apuntar les teues idees (sobre ecologia, politiques socials etc.) i tirar-les a la paperera si no penses anar a votar(per cert, molt bones les seues idees sobre ecologia, el millor que podien fer imprimir uns 20 milions de paperets(és un dir, a saber quants n'han fet), embolicar-los en plàstic i enviar-los per totes bandes perquè, efectivament, al final tots ho tirem al fem). És a dir, bàsicament acusen a la gent que no els vota de tirar les seues idees a la paperera. Doncs bé, jo els acuso a ells de tirar cada dia pel matí les paraules socialista i obrer al fem, perquè és una vergonya que encara les utilitzen en el nom del partit. Aquestes idees, perdudes fins i tot abans de les transició, les han desprestigiat tant que només per això ja no es mereixen que els voten. Ens acusen de tirar les nostres idees, jo crec que no les escolten, que menteixen a cada paraula que diuen, i que governen sense tenir la més minima idea. Abstenció? No, no en sóc partidari. Perquè algú que s'abstén pot ser algú que realment no s'interesa en la politica, i no vull participar d'aquesta estadistica. Preferisc votar nul i que sapiguen que no valore en absolut la SEUA democràcia, i que a més en vull deixar constància.

"El candidato del PP, Mariano Rajoy, ha pedido el voto "de la ilusión" y "el optimismo", para construir una España "libre, próspera y solidaria"." La seua il·lusió és tombar a Zapatero sense pietat, canviant el plantejament fet per Aznar el 1998 (quan van decidir negociar amb ETA, oferint-los un tracte pietós en cas de abandó de les armes) i acusant-lo de fer una cosa imperdonable que ja havien fet ells; el seu optimisme és amenaçar els habitants de l'estat espanyol continuament amb el trencament de la unitat, el trencament de la seua democràcia, a la que són addictes per les possibilitats de negoci que ofereix. La llibertat que ofereix Rajoy és un contracte que OBLIGA els immigrants a adaptar-se als costums espanyols, perquè no siguen una molèstia per als xiquets pijos que no els volen veure parlant un idioma que no és el seu. L'espanya pròspera de Rajoy és l'enorme forat fiscal que té la generalitat valenciana, que ha dilapidat els recursos tal com ha pgut amb succesius projectes espectaculars (ciutat de les ciències, oceanogràfic, terra mitica, copa Amèrica, la visita del papa, ara la fórmula 1 i més que oblide). I l'Espanya solidaria és la que fomenta l'odi entre regions de la seua suposada "nació". Nosaltres tenim molt clar que som una nació diferent a l'espanyola. Ells només ho tenen clar quan impulsen un boicot als productes de gent que malgrat que insisteixen que són compatriotes, són enemics seus. Aquesta és la seua solidaritat, no comprar cava català i intentar destroçar el delta de l'Ebre deixant-lo sec.

En fi, aquesta és la seua democràcia. La democràcia de gent que no viu al carrer, de gent que gasta diners sense sentit, que afirma estupideses que no compliria ni borratxo, gent que no comunica les coses més delicades del seu govern, que només surt a parlar quan l'acusen o quan fa alguna cosa que sembla bona. Aquells que no podrien tolerar una autèntica democràcia en què els habitants es governaren a si mateixos, sent realment solidaris i repartint el que els rics volen acumular. La seua democràcia és hipòcrita i falsa. Com deien els violadores del verso "Te doy permiso para fabricar bombas con mis impuestos? NO. Pues entonces no lo llames democracia". Al cap i a la fi, nosaltres no decidim res del que ens afecta.

2 comentarios:

musicalex90 dijo...

Oriol... crec que es una visió.. com tu dius... molt crítica.
La veritat, no se el que fa el PSOE ni el que fa el PP a ciència certa... però sí que se que el PP ha acusat molt de viure de l'herència.. i jo dic.. si, el forat fiscal que heu deixat d'herència... perqe amb el PP es fàcil fer-se ric... ven tot l'estat a empreses privades... aixi si que es fàcil guanyar diners.. venent coses que no són teves... enfin me quede amb la intriga de saber que hi havia al comentari que has esborrat pero weno...
Un salut! segueix aixi... algún día el poble no adicte a la democràcia t'escoltarà!
Dw

Anónimo dijo...

jo teu dire alex!!!!


jajaja!!!


Pero al reves !!!

AROG IDAKSUE AT ATUTAKSA !!!!!


ORIOL actualitza...!!!!b7s!!!